CAMPANIE ACTIVĂ

1924. Războiul care a ținut trei zile

  • 47/50 susținători | Actualizat: 15 August | Ora 13:00

Autor: Andrei Țigănaș

Editor: Roxana Popa

Gen: Ficțiune istorică – family saga

Concept: Răscoala de origine bolșevică de la Tatar-Bunar (Basarabia), a durat trei zile, în 1924. Povestea este spusă prin ochii unuia dintre liderii ei.

Sinopsis

Iustin Batisceff, cel mai mic dintre cei trei băieti ai unei văduve de origine rusă din Basarabia, este cunoscut ca fiind scandalagiu, batauș și cu un simt al dreptatii foarte dezvoltat. Se bate prin birtul satului frecvent, nu ezita sa pedepseasca exemplar copiii mai mari din sat, atunci cand sunt rai cu cei mici, iar cand vine vorba de familie, nu ezita sa isi caute singur dreptatea cu pumnul.

Intr-una dintre zile primeste un ravas de la Andrei Kliushnikov, comisar politic venit de peste Prut cu gandul de a agita apele si de a forta o dezlipire a Basarabiei de regatul Romaniei. Cand ajunge fata in fata cu Nenin si este invitat a se alatura revoltei, Iustin simte o fascinatie inexplicabila fata de liderul ei. Totul insa se precipita, in momentul in care i se da o pusca in mana si i se cere sa il omoare pe primarul satului, ca sa faca dovada loialitatii lui.

De ce cartea asta?

R

Scriitura este foarte dinamică, comercială, iar povestea e plină de întorsături de situație surprinzătoare.

R

Pune lupa pe un eveniment istoric al României destul de puțin cunoscut, pentru care există puține surse (autorul are origini rusești din zona Basarabiei și s-a documentat intens, cot la cot cu profesori universitari de istorie)

R

Este în context cu realitatea istorică actuală (Ucraina), iar pasionații de istorie și politică vor regăsi aceleași metode rusești de agitare a treburilor interne ale unui stat suveran.

Susține cartea

✱ 99 de lei ✱

Ce primesti de banii astia?

R

Doua cărți cu autograf personalizat; poti alege mesajul si cui ii este dedicat

R

Transport Gratuit (atentie, cartile vor pleca de la noi in momentul in care vor iesi din tipar)

R

Interviu inregistrat cu autorul, in care explica in detaliu povestea cartii si procesul creativ din spatele scrierii ei

R

Recunoștință eternă pentru contribuția la moștenirea culturală din spațiul carpato-danubiano-pontic 😎

Capitol mostră

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Alte titluri

Misunea noastră este să publicăm autori români care merită citiți.
Aducem in atentia ta toate titlurile “cu potential” venite de la autorii nostri. Poți susține cărțile lor, chiar înainte de apariție.

Arunca un ochi pe pagina principala pentru a vedea toate tilurile care sunt in acest moment in procesul de publicare.