CAMPANIE FINALIZATĂ

Pentru Elise

  • 48/50 susținători | Ultima Actualizare – 5 Apr | Ora 10:00

Autor: Teodora Smîntancă-Strugariu

Editor: Roxana Popa

Gen: Ficțiune istorică – artă/performanță

O dansatoare mediocră este abordată de însuși Beethoven, care îi propune să fie prima balerina în baletul aniversar Creaturile lui Prometeu. Este o poveste despre sacrificiile pe care le impune arta.

Sinopsis

Elise Wallner este dansatoare în corpul de balet al teatrului din Viena, însă nici colegele sale, nici coregraful și nici chiar Elise însăși nu sunt mulțumiți de prestanța ei. Lăsând deoparte originea și creșterea ei nobilă, Elise s-a refugiat în brațele lui Matthias, un poet pasional, cu care trăiește o poveste de dragoste pe cât de intensă, pe atât de distrugătoare. Atunci când, la o serată, compozitorul Beethoven o vede dansând, îi propune să fie prima balerină în baletul aniversar Creaturile lui Prometeu, spre surprinderea Elisei și stupefacția tuturor celor ce nu vedeau în ea o balerină cel mult mediocră. Însă pentru ca Elise să își poată găsi arta din interiorul său e mai greu decât crezuse inițial, ascunsă fiind de toate dezamăgirile și durerile vieții, iar pentru asta trebuie să învețe să ucidă tot răul din ea.

De ce cartea asta?

R

1. Autoarea a scris cartea când avea 16 ani. Este o fire foarte dinamică, olimpică la multiple materii, iar recent a luat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Germană.

R

Stilul este extrem de plastic și matur, iar povestea poate fi ușor pusă în categoria celor care se analizează la școală, ceea ce este surprinzător, având în vedere vârsta autoarei.

R

Subiectul în sine este foarte dificil de transpus din punctul de vedere a lumii propuse, dar și a personalității compozitorului Beethoven -- însă interpretarea este ireproșabilă.

Susține cartea

✱ 99 de lei ✱

Ce primesti de banii astia?

R

Doua cărți cu autograf personalizat; poti alege mesajul si cui ii este dedicat

R

Transport Gratuit (atentie, cartile vor pleca de la noi in momentul in care vor iesi din tipar)

R

Interviu inregistrat cu autorul, in care explica in detaliu povestea cartii si procesul creativ din spatele scrierii ei

R

Recunoștință eternă pentru contribuția la moștenirea culturală din spațiul carpato-danubiano-pontic 😎

Capitol mostră

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Alte titluri

Misunea noastră este să publicăm autori români care merită citiți.
Aducem in atentia ta toate titlurile “cu potential” venite de la autorii nostri. Poți susține cărțile lor, chiar înainte de apariție.

Arunca un ochi pe pagina principala pentru a vedea toate tilurile care sunt in acest moment in procesul de publicare.